SEMINAR "TRENING I PRIPREMA PSA ZA IZLOŽBU" | Nordic Club
1514
post-template-default,single,single-post,postid-1514,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,paspartu_on_top_fixed,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

SEMINAR “TRENING I PRIPREMA PSA ZA IZLOŽBU”

SEMINAR “TRENING I PRIPREMA PSA ZA IZLOŽBU”

Seminar “Trening i priprema psa za izložbu” u organizaciji Nordic Cluba Zagreb održan je 05.09.2020.god. sa početkom u 10,00 sati, na slobodnom prostoru Rekreacijsko sportskog centra Jarun.

Predavača, Anju Matić, profesionalnu hendlericu iz Slovenije čiji uspjesi govore sami za sebe, nije bilo potrebno nešto posebno predstavljati našim članovima. Iako je rok prijave bio izuzetno kratak na seminar se prijavio pozamašan broj naših članova, a njima se pridružila i nekolicina vanjskih polaznika.

Seminar je protekao u odličnom raspoloženju svih sudionika a posebna pažnja je bila posvećena neiskusnijim članovima.

Prvi dio seminara sudionici su upoznati sa teorijskim dijelom, nakon kojeg su imali neko vrijeme za pitanja i odgovore, gdje je većina polaznika aktivno sudjelovala.

Nakon teorijskog dijela, podjeljeni u dvije grupe, održan je praktični dio treninga (ponašanje vodiča pasa, priprema pasa na kretanje u ringu i oko ringa, ponašanje za vrijeme boravka na izložbama). Pokazni trening pokazan je sa svakom pasminom i vodičem ponaoosob.

Treći dio seminara simulirano je suđenje na način da je svaki sudionik – vodič sa svojim psom prošao:
• kretanje u prvom dijelu suđenja (ponavljajući svaki sudionik, dok nije usavršio ulazak i prezentaciju psa, i pas i vodič),
• kretanje uz više pasa iste pasmine kao suđenje u grupi, i na kraju
• simulacija izbora BIS -sve pasmine kretanju u ringu sa drugim vodiima i psima i trčanje u takvom ringu, te ponašanje vodiča i vlasnika pasa kod proglašenja pobjednika.

Seminar je organiziran na inicijativu dopredsjednice Marine Ivić, koja nam je uz pomoć oko organizacije osigurala i sponzora NEKMAR PET NUTRITION.

Tajnica NordicCluba Blaženka Pižeta je imala veliku ulogu u realizaciji samog seminara kao i zaslugu za pronalazak prostora gdje se seminar održao.

Zahvalu za veliku pomoć u organizaciji i fotografiranju seminara treba dati i članovima Tinu Katekoviću, Emiru Pretnaru i Krešimiru Kalmanu.

Kako nam je bilo možete pogledati u galerijama naših fotografa:

S obzirom na brojne pohvale i zadovoljstvo, gledati ćemo da u skorije vrijeme ponovimo sličan događaj.

Nives Medunjanin Božičević
predsjednica Nordic Cluba